Над 700 000 лв. събра вече ДПС в помощ на стотиците

...
Над 700 000 лв. събра вече ДПС в помощ на стотиците
Коментари Харесай

Мощна подкрепа! ДПС събра 700 000 лв. за Турция

Над 700 000 лева събра към този момент Движение за права и свободи в помощ на стотиците хиляди фамилии, които бедстват в Турция след опустошителното земетресение, както и в поддръжка на околните на десетките хиляди починали. Това заяви в предаването „ Неделя 150 ” на БНР зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов, координатор на огромната дарителска акция на партията.

Акцията е доста сериозна. Всички щабове на Движение за права и свободи се трансфораха в дарителски пунктове. Основният е в Хасково, откъдето потеглят тировете с помощи за Одрин, сподели Ахмедов. Днес, на седмия ден от тази ужасяваща покруса, повече от 160 часа след опустошителните земетресения, Движение за права и свободи е изпратило над 35 тира с помощи – над 21 000 одеяла, над 140 тона храни - консерви и варива, над 102 тона облекла, съобщи зам.-председателят на партията. Тя обезпечи за южната ни съседка още химически препарати, санитарни и хигиенични материали, памперси и детски храни и облекла.
-->
От два дни имаме нова обстановка в Турция. Стотици хиляди фамилии са без дом, нямат покрив над главата. Нощем там температурите стават минус 19 градуса. Затова призовахме всички да подаряват най-много елементи, газови и електрически печки, палатки, спални чували, одеяла, сподели Ахмедов.  

Попитан за българските изселници от средата на предишния век, които са в региона на бедствието, Ахмедов съобщи: „ Мащабът на това опустошително земетресение е доста огромен. То обгръща 10 области, доста огромна територия - над 30 000 кв. км. Нашите контакти са основно в Адана. Екип от Движение за права и свободи ще дойде там през днешния ден в късния следобяд. Ще направи разбор на обстановката и според от него ще изпратим съответните помощи, от които тези хора имат потребност. ”.

Това са изселници от предишния век. Голяма част от тях нямат българско гражданско. Роднините им в България са доста обезпокоени, тъй като телефоните не работят и няма  връзка с тях, изясни Ахмедов.

Нашите акции постоянно са били под знака на положителното. Ние на първо място сме хора и аз доста желая да благодаря на всички хора с положителни сърца за тяхното състрадание, сподели Ахмед Ахмедов. Той заяви, че над 1500 души работят непрекъснато в дарителската акция на Движение за права и свободи.

Тя се управлява от Движение за права и свободи, само че донори са всички български жители без оглед на етнос и вяра, акцентира зам.-председателят на партията.

Изборите са значими, само че сега за нас е значима дарителската акция, още повече, че Движение за права и свободи е може би единствената партия, която е в непрекъсната подготвеност за избори. Ще създадем сходна акция с тази за 48-ото Народно събрание. С отговорност, откровеност и искреност ще застанем през българските жители, ще чуем техните проблеми и ще предложим решения. Най-важното е да се постави завършек на политическата рецесия, тъй като без това не може да се откри излаз от останалите рецесии в страната. За да се случи това обаче е належащо 49-ото Народно събрание да излъчи постоянен постоянен кабинет, акцентира Ахмедов.

Движение за права и свободи не чертае червени линии. Движение за права и свободи е може би единствената  партия с най-ярка евроатлантическа ориентировка. Ние сме в основата на приемането на България в НАТО и Европейски Съюз. Нашата евроатлантическа ориентировка е безкомпромисна. Още от предходната година в отговор на рекомендациите на нашите евроатлантически сътрудници внесохме конституционни промени, които да доведат и до промени в НПС за правосъдна промяна, напомни Ахмедов.

Слушах доскоро Христо Иванов във вашето студио. Много съм отчаян – те бяха  единствените, които не обърнаха внимание и не одобриха нашите оферти за конституционна промяна, сподели още той. И напомни, че по предложение на Движение за права и свободи Народното събрание одобри декларацията в отбрана на Украйна след военната експанзия на Русия, решението за даване на оръжие на Украйна, закона за възбрана на експорт на артикули от съветски петрол. Това са безапелационни обстоятелства, които демонстрират евроатлантическата ориентировка на Движение за права и свободи, акцентира Ахмедов.

48-ото Народно събрание сложи едно положително начало за разговор, започнаха диалози. Нека по време на акцията останалите политически партии не вършат акция на гърба на Движение за права и свободи. С разграничителни линии не можем да се обединим, безапелационен бе Ахмед Ахмедов.

По отношение на фрагментите на Движение за права и свободи и листите на Движението зам.-председателят на партията сподели, че Движение за права и свободи постоянно разчита на младите и на обновлението. Това е нашата формула за триумф – последователност сред поколенията, съобщи Ахмедов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР